home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Dag 7: Voorbereiden op morgen
Edukans Actieplatform
Voorbereiden en afronden Geschreven door Renske De spanning voor het programma van morgen begint steeds meer toe te nemen in de gr...

Dag 7: Voorbereiden op morgen

Voorbereiden en afronden

Geschreven door Renske

De spanning voor het programma van morgen begint steeds meer toe te nemen in de groep. Tijdens de ceremonie zullen onze groepen voor vele Malawiaanse ministers en NGO’s een lobbymeeting houden. Het doel van deze lobby is om de politiek en andere organisaties te overtuigen van de standpunten die we deze week hebben besproken tijdens de workshops. Hierbij zullen de onderwerpen Lack of Resources, Gender Based Violence, Gender Bias en Long Distance to School behandeld worden.

De groep leerlingen en buddy’s werd tijdens de voorbereiding in vieren verdeeld. Elk groepje ging vervolgens aan de slag met één van de onderwerpen. We begonnen met het bedenken van pakkende zinnetjes voor op de T-shirts en spandoeken. Daarna mochten de groepjes aan de slag gaan met een presenteervorm naar keuze. Mijn groepje zal Long Distance to School behandelen. Gedurende het voorbereiden verliep de samenwerking tussen de Nederlandse en Malawiaanse leerlingen enigszins moeizaam. Het kostte veel moeite om uit te leggen wat precies de bedoeling was van de gekregen opdrachten, zoals bijvoorbeeld het duidelijk maken wat het begrip ‘catchphrase’ inhoudt. Echter, we zijn als groepje toch op een goedlopend geheel uitgekomen en heb ik alle vertrouwen in onze presentatie morgen.

Nadat ieder groepje alle voorbereidingen had afgerond werden ze nog voor de groep en de begeleidster van GENET geoefend om ervoor te zorgen dat de presentaties goed zouden passen bij de Malawiaanse cultuur. Dit was dan ook het einde van het Life Skills programma dat we de afgelopen dagen hebben gevolgd. 

Een liefdevol moment

Geschreven door Jonas  

Aan het einde van de dag gingen we officieel afscheid nemen van onze buddy’s. Het was een chaotisch moment doordat er heel veel mensen op het schoolplein stonden. Het waren vooral kleine kinderen van de primairy school. We moesten lang wachten op de head teacher, want zij wilde een gezamenlijk afscheid ceremonie houden. Wij stonden vooraan en de buddy’s stonden recht voor ons. Uiteindelijk begonnen alle buddy’s een liedje te zingen en om de beurt zongen ze een stukje solo. Tijdens dat stukje liepen ze naar voren en gaven ze een cadeautje aan ons. Ik vond dat een heel mooi moment omdat ze bijna niets hebben en toch iets geven. Ik had twee dingen gekregen en dat was een armbandje en een horloge, heel erg mooi! Wij gaven toen ook de cadeautjes aan hen. Ik had een etui, geodriehoek, rekenmachine, potloden, een tasje en stroopwafels gegeven. nNdat we allemaal waren geweest, mochten we uitleggen wat we hadden gegeven. Mijn buddy had gelijk een stukje van de stroopwafel geproefd en hij legde uit dat hij de rest van het zakje wou bewaren voor zijn familie. ­­­­­

De kinderen van de primairy school stonden nog steeds op het schoolplein. Omdat we nog moesten wachten tot dat de docenten hun cadeautjes hadden uitgewisseld, gingen we dansen met een hele grote groep van de kinderen. Hoofd, schouders, knie en teen. De kabouter dans en nog veel meer dansjes. De kinderen waren blij en toen werd ik ook heel blij. 

Media bij bericht (8)

Reacties (10)

 • Leo van Buuren
  3 jaar geleden
  Heel veel succes morgen en bedankt voor alle mooie updates, zie uit naar nog meer verhalen en foto's.

  Reactie rapporteren

 • Geert en Marjon (vader en moeder van Linde)
  3 jaar geleden
  Wij wensen jullie ook heel veel succes met jullie presentatie morgen!

  Reactie rapporteren

 • Chantal (moedervan Jonas)
  3 jaar geleden
  Heel veel succes morgen met de presentaties! En geniet volop van jullie laatste dag daar. Dikke knuffel voor Jonas.

  Reactie rapporteren

 • Ouders Beau
  3 jaar geleden
  Lieve Beau, geniet nog van de laatste dagen. En iedereen veel succes morgen !!

  Reactie rapporteren

 • Karin (Nijs)
  3 jaar geleden
  Toi toi toi Geniet van de laatste dagen!

  Reactie rapporteren

 • Melanie (moeder Romaisa)
  3 jaar geleden
  Heel veel succes morgen! Geniet van de laatste dagen! Kusjes voor jou Romais❤

  Reactie rapporteren

 • Lotte
  3 jaar geleden
  Veel succes morgen en een dikke knuffel voor Jonas!

  Reactie rapporteren

 • Anneke en Jos (oma en opa van Linde)
  3 jaar geleden
  Wij zijn zeer onder de indruk van alles wat jullie deze week hebben gedaan in het kader van het project 'Life Skills'. Veel succes, vandaag, met de presentatie en een heel goede reis terug naar huis! Lieve Linde, wij zijn heeeeeeel benieuwd naar jouw verhalen! Veel liefs van ons.

  Reactie rapporteren

 • Mario Keij
  3 jaar geleden
  Enorm indrukwekkend wat jullie gedaan hebben en enorm veel succes met de presentaties, maar dat gaat vast goed komen.

  Reactie rapporteren

 • Opa en oma van Beau
  3 jaar geleden
  Beau, we volgen je elke dag. Een hele ervaring daar in Malawi. Twee totaal verschillende werelden. Indrukwekkend om te lezen hoe het daar gaat. Geniet van de laatste dag. We kunnen niet wachten om al je verhalen te horen. Tot zondag !

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen