home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Dag 3: Home visits and going to church
Edukans Actieplatform
Church visit Wanneer ik wakker word is het 5:25 uur, we staan heel vroeg op omdat we naar de kerk gaan en ook nog moeten ontbijten. A...

Dag 3: Home visits and going to church

Church visit

Wanneer ik wakker word is het 5:25 uur, we staan heel vroeg op omdat we naar de kerk gaan en ook nog moeten ontbijten. Als ik de kerk binnenloop moeten de vrouwen rechts gaan zitten en de mannen links. Zodra de kerk dienst start staat iedereen op, gaat de muziek aan en beginnen alle mensen te dansen. Het dansen en zingen wordt afgewisseld met preken die gegeven worden in het Chichewa.  Het kerk gebouw is best groot, al staan er vergeleken met Nederland weinig versieringen in. Wat mij opviel is dat de Jezus die bij het altaar hangt blank is, en de andere aan de zijkant Afrikaans is afgebeeld, donker en gespierd. Ook zijn er glas-in-lood ramen die een kruis vormen. Aan het eind van de dienst worden wij, de groep van Edukans, naar voren gehaald. We stellen ons voor en zingen ons bedank lied, ’we wanna thank you very kindly for this good good church’. Wanneer we uit de kerk zijn, worden er foto’s van kindjes gemaakt, wat ze fantastisch vinden. Er worden ook veel knuffels en high fives uitgedeeld. Hierna zijn we terug gelopen om weer naar de buddy’s te gaan.

Home visits

Wanneer we weer bij de school aankomen worden we weer met gezang ontvangen. Onze buddy’s waren super blij om ons te zien. We worden in groepjes opgedeeld en krijgen te horen naar welk huis we gaan. Mijn groepje gaat naar het huis van de buddy van Merle. We lopen ongeveer een half uur in de hitte naar het huis van Merinia.

Aangekomen bij het huis worden we warm ontvangen door de familie. Er staan al tafels klaar met pompoen en mais. Eerst laten ze ons vol trots hun land en dieren zien. Een aantal kippen, varkens in een hokje van 2 bij 3 en een aantal geiten.

Nu is het tijd om te koken. We gaan bezig met het snijden van de groentes en het vlees. Ongeveer 4 uur later waren we eindelijk zo ver om te gaan eten. De tafel stond vol met eten. Nsima, rijst, koolsalade, kip, rund, pompoenbladeren en een tomatensaus. Na een late lunch was het tijd om afscheid te nemen. Toen we hier mee bezig waren, zagen we onze bus heel hard langs rijden. Een beetje verward begon Merle heel hard achter de bus aan te rennen en begon ging Sandra Hjerre te bellen. Na een tijdje kwam de bus gelukkig terug omdat ze Merle hadden zien rennen. Na een lange dag konden we eindelijk weer naar de accommodatie.

Als we weer op de accommodatie aankomen, staan er heel veel meisjes dansend op ons te wachten. De meisjes zijn van een andere school dan onze buddy’s. wanneer we uit de bus stappen worden we overspoeld met knuffels en vriendelijke begroetingen, iets waarvan je echt heel gelukkig wordt!

 

Groetjes Imme en Noa

 

Media bij bericht (12)

Reacties (6)

 • Anna Jellema (mentor Beau)
  3 jaar geleden
  Wat bijzonder om te gast te zijn bij een van de buddy's. En wat een prachtige foto's!

  Reactie rapporteren

 • Siska (moeder van Elise)
  3 jaar geleden
  Wat heerlijk om je zo te zien op de foto's, Lies! Het ziet er geweldig uit, heel bijzonder allemaal. Xx

  Reactie rapporteren

 • Iris (Vriendin van Noa)
  3 jaar geleden
  Hi Noos! Ik hoop dat je het daar leuk hebt en dat je geniet! Nog heel veel succes en we zien je snel weer! Veel plezier! Wel echt een mooie actie van die bus, echt wat voor jou! Xx van ons ;)

  Reactie rapporteren

 • Daniek Snijder (vriendin van Beau)
  3 jaar geleden
  Wat leuk dat iedereen zo enthousiast is! Nog veel plezier Beau, en geniet van de tijd die je daar hebt! ;) xoxo

  Reactie rapporteren

 • nynke ( vriendin van beau)
  3 jaar geleden
  lieve beau, Zo leuk dat je daar bent!! Ik ben benieuwd wat voor verhalen we van je te horen krijgen als je weer terug bent. Ik hoop dat je het erg naar je zin hebt daar! liefs Nynke xx

  Reactie rapporteren

 • elenaa
  3 jaar geleden
  wat mooi om te zien! zullen we keertje samen naar afrika

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen